Deze blauwe balk dient als een scheiding tussen delen van de web pagina.

Over Similasan

De start van Similasan

Similasan werd gestart door de Zwitser Armin Spaeni, omdat hij voor de drogisterij een productlijn voor zelfzorg had ontwikkeld. Toen zijn producten een groot succes bleken bij de behandeling van diverse oogaandoeningen, heeft hij samen met twee vrienden Similasan AG in Jonen opgericht. Zo waren ze in staat om hun gestaag groeiende klantenkring beter te bedienen. Similasan werd al snel een van de best verkopende merken in Zwitserse drogisterijen, waar het nog steeds een zeer groot merk is binnen het segment zelfzorg.

De filosofie van Similasan

Similasan biedt internationaal inmiddels diverse producten voor zelfzorg van allerlei alledaagse kwalen. In Nederland worden de oogdruppels 1 en 2 op de markt gebracht. Alle Similasan producten worden ontwikkeld en geproduceerd in Zwitserland en staan garant voor kwaliteit.

Similasan verkoopt buiten de Nederlandse grenzen geregistreerde homeopathische geneesmiddelen voor indicaties als o.a. hoest, oorontsteking, griep, huidallergie en nog veel meer.

Wat maakt Similasan producten zo uniek?

Optimale effectiviteit
Similasan Oogdruppels bevatten een complexe combinatie van verschillende ingrediënten waardoor deze bij gebruik zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing de genoemde klachten als jeukende en geïrriteerde ogen als gevolg van bijvoorbeeld bindvliesontsteking maar ook allergie (hooikoorts) snel en eenvoudig kunnen worden verzacht.

Eenvoudig kiezen van de juiste therapie
De Similasan producten zijn duidelijk gericht op specifieke indicaties en toepassingen en zo geschikt voor zelfzorg.

Geen bijwerkingen en interacties bekend
Bij gebruik volgens de gebruiksaanwijzing zijn voor Similasan producten geen bijwerkingen of interacties waargenomen of bekend.

Productie in eigen huis

Alle Similasan producten worden in Zwitserland in eigen huis geproduceerd. Similisan opereert in overeenstemming met de Europese richtlijnen van Good Manufacturing Practice, EU-GMP, en is gecertificeerd door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA). De moderne productie-installaties zijn afgestemd op de productie van homeopathische geneesmiddelen en medische hulpmiddelen, het bottelen en verpakken van verschillende toedieningsvormen zoals steriele oogdruppels, sprays, oordruppels, siropen, zalven en tabletten. De systemen zijn bovendien in hoge mate geautomatiseerd en de productie-installaties worden voortdurend aangepast aan nieuwe eisen. De medewerkers zijn getraind door Similasan zelf en hebben een hoog onderwijsniveau, een sterke motivatie en een hoge kwaliteitsstandaard.

Vermoeide, branderige ogen?

Vermoeide, branderige ogen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld bindvliesontsteking maar ook verkoudheid, stress, smog of oververmoeidheid. Door inspannend lezen, kijken of computergebruik kunnen de ogen vermoeid raken. Iedereen kan er wel eens last van krijgen... maar u kunt er iets aan doen.

Jeukende, geirriteerde ogen?

Jeukende, geirriteerde ogen kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een allergische reactie (zoals hooikoorts). Maar ook een vuiltje in het oog, contact met bijtende stoffen, zon, wind, rook en het dragen van contactlenzen kunnen tot irritatie leiden. Iedereen kan er wel eens last van krijgen... maar u kunt er iets aan doen.